3. maaliskuuta 2016

Kevättalven kuulumisia

Vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet yhdessä hujauksessa ja Jukolakin on herännyt joulukoomasta sen verran, että kaikkina kuukausina on ollut tarjolla jotain pientä tapahtumaa. Myös hevoset ovat kilpailleet ahkerasti näin kevään korvilla.

Muutamat haikeat hyvästitkin on saatu tässä talven aikana sanoa. Jo ennen joulua lähetettiin virheille, lumettomille laitumille ihana shetlanninponimummomme Fringilla, eli Riina, joka oli yksi jukolalaisten rakkaimmista poneista. Pikkutamma sai johdattaa monet sukulaislapset ja kummin kaimat ratsastuksen saloihin pitkän elämänsä aikana. Tammi- ja helmikuussa talli tyhjeni entisestään, kun connemaraori Aidan Savory, eli Roni, sekä puoliveriori KA Thranduil, Dumle, lopetettiin. Roni sairastui tammikuussa pahaan ähkyyn ja kaikista yrityksistä huolimatta ainoaksi ratkaisuksi jäi lopulta lopettaa poni. Dumlella taas takajalat alkoivat reistata ja huonot hampaat haitata sen verran, että päätimme lopulta uusien hoitojen sijaan antaa myös sen lähteä tästä maailmasta. Dumlen menetys oli minulle Riinan tavoin kova pala, sillä ori oli kaikkien näiden vuosien aikana tullut kovin rakkaaksi. Olihan se lisäksi ensimmäisiä omia kasvattejani.

Jukolasta lähti lisäksi vielä kaksi muuta hevosta, mutta ei suinkaan viimeiselle matkalleen, vaan uuteen kotiin. Issikkatamma Erla frá Elfendur pääsi näkemään maailmaa erään Itävaltalaisen vaellustallin ostettua sen. Jukolan kasvatti Nectarine Fortuin taas lähti rapakon taakse Yhdysvaltoihin kilpailemaan ja toivottavasti tekemään Jukolaa tunnetuksi. :D

Tallissa ehti hetken aikaa olla oikein mukavasti tilaa, mutta vain hetken. Minusta kun ei nähtävästi vaan ole hevoskannan pienentämiseen. Tyhjät karsinat ovat yhtä lukuunottamatta taas täyttyneet näin maaliskuuhun mennessä, kun uusia hevosia on tullut kolme kappaletta. Ja kaikki taas oreja! Taidan pian olla valmis tekemään Jukolasta oriaseman...

Roscoff Pianoman
Ensimmäisenä uutuutena talliin tuotiin Britanniasta asti. 144cm korkea new forest ori Roscoff Pianoman. Poni on osoittautunut oikein mukavaksi kouluratsuksi ja onneksi kooltaan sopivaksi tällaiselle aikuisellekin tädille, ettei Ida-parka saa taas uutta ratsua kisattavakseen. Pateksi ristitty ori pääsi puoliveriporukkaan Lassin, Eskon ja Stuartin kanssa, ja on pienestä koostaan huolimatta sopeutunut oikein hyvin jättiläisten seuraan.

Runon Kanelipulla

Pian ponivahvistuksen jälkeen tuotiin Jukolaan vielä kaksi uutta ihanaakin ihanampaa suomenhevosta: Runon Kanelipulla (jonka olisi voinut ostaa jo pelkän nimen vuoksi), sekä Viehättävän Ritari. Pulla oli vain liian herkullinen tarjous ohitettavaksi selaillessani foorumilta hevosten myynti-ilmoituksia. Melkein onnistuinkin jo sivuuttamaan sen, mutta kasvattaja sai minut ylipuhuttua, ja taas mentiin. Ritari taas oli oikeastaan lähes harkittu ostos. Tallissa oli hyvin tilaa ja ajattelin, että voisin hankkia uuden suomenhevosen. Niimpä käännyin jo kauan ihailemani suomenhevoskasvattajan puoleen ja heillä olikin myynnissä tällainen jo hieman elämää nähnyt herra, joka kaipasi uutta kotia. Molemmat oriit tulevat kilpailemaan pääsääntöisesti kouluratsastuksessa. Ritari onkin jo kerännyt parit sijoitukset, mutta Pulla saa vielä kasvaa, ennen kuin pääsee kisakentille.

Viehättävän Ritari
Huhtikuussa Jukola pistetään pitkästä aikaa kunnolla remonttiin! Ainakin tallin esittelyä pistetään uusiksi ja ulkoasu vaihtuu. myös hevosten sivuja luultavasti rempataan... Parannus- ja toimintaideoita voi esittää muuten maaliskuun ajan esittää Jukolan foorumilla vieraskirjassa tai ilmoitustaulun topicissa. :)

Hyvää Uutta Vuotta!

Joulu oli Jukolassa kiireistä aikaa - ainakin joulukalenterin suhteen! Tänä vuonna sain kuin sainkin toteutettua joulukalenterin klikkailtav...