20. helmikuuta 2015

Kevättä kohti

Jukola on hiljalleen heräilemässä kevääseen. Tammikuussa yksityishevoset pääsivät valmentautumaan, mutta muutoin toiminta on ollut pienellä hiljaiselolla jonkin aikaa. Suunnitteilla on kuitenkin jonkinnäköistä kevättapahtumaa, liittyen myös tallin 5-vuotissynttäreihin...

Hevoset sen sijaan ovat päässeet aloittamaan jo tämän vuoden kilpailukautta ja talliin on saatu hieman uusia turpiakin. Puoliveriori Excusemyfrench PB, tutummin Esko, liittyi hevoskatraaseen jo viime vuoden puolella. Esko on rodultaan hannover ja se on suvullisesti yhdistelmä kahden arvostetun kasvattajan hevosia. Potentiaalia tulevaisuuteen siis löytyy ja estepuolella toivotaankin päästävän ihan kansainvälisiin luokkiin saakka. Tällä hetkellä ori hyppää 120 cm ratoja ja tavoitteenamme on päästä emän jalanjäljissä kilpailemaan 150 sentin ratoja.

Eskon lisäksi saatiin talliin kaivattua ponivahvistusta. Haaveenani on jo pitkään ollut oma, monikäyttöinen russponi ja vihdoin haaveeni toteutui. Pihatossa möllöttelee tällä hetkellä komea pikkuori Karkurannan Rurik, Eli Rulla. Rulla on tilausvarsa maineikkaalta russikasvattajalta, Karkurannan ponitallilta. Poni on monikäyttöinen ja suvun puolelta potentiaalia tulee niin esteille kuin koulupuolellekin, sekä valjakkoajoon. Ties vaikka saataisiin ravikärrytkin joskus perään.

Tällaisia kuulumisia ja ajatuksia tällä kertaa helmikuulta. Seurailkaahan ihmeessä sivuja synttäritapahtuman varalta. Tallipaikkojakin saattaa vapautua tässä kevään mittaan, mikäli oma polle on vielä vailla kattoa päänsä päälle. :)

Hyvää Uutta Vuotta!

Joulu oli Jukolassa kiireistä aikaa - ainakin joulukalenterin suhteen! Tänä vuonna sain kuin sainkin toteutettua joulukalenterin klikkailtav...