4. joulukuuta 2014

Luukku 4

Esittelyssä Jukolan vuonohevoset!

Norjanvuonohevonen on pieni ja sitkeä pystyharjainen alkuperäisrotu. Rodun säkäkorkeus vaihtelee noin 130 sentistä aina 150 senttimetriin saakka. Yleisin väri on tavallinen ruunihallakko, mutta myös hiirakkoa ja muita hallakon muunnoksia, kuten punahallakkoa löytyy. Alkuperäisrotuna vuonohevoselle ominaista on myös siimaksi kutsuttu selässä kulkeva tumma juova, sekä tummat seepranraidat jaloissa. Vuonnohevonen sopii moneen lajiin ja on verraton maastokaveri.

Jukolassa rotua edustavat tällä hetkellä KA Biegga, eli Piina, KA Leigesoldat, tutummin eetu, sekä Piinan varsa Jukolan Gaissa. Alun perin suunnitelmissani olikin alkaa kasvattaa Jukolassa vuonohevosia suomenhevosen ja islanninhevosen rinnalla, mutta päätin kuitenkin luopua tavoitteellisesta kasvatuksesta ja keskittyä yksityistallin pitämiseen ja tarinatoimintaan.

Eetu on hurmaava oripoika ja luonteeltaan
täysi kymppi!
Piina on nätti pieni tamma ja melkoinen
estehirmu!


Gaissa on emäänsä tullut nätti nuori ja
opettelee vielä ratsuksi.
Jukolassa on asunut vuonohevosia myös ennen nykyisiä yksilöitä. Jukolahan on alun perin ollut nimeltään Kalevantuli, ja Kalevantulen aikana tallissamme asustivat ori RD Kokosnott ja tamma RA Vind Bjelle. Vind Bjelle on sekä Piinan, että Eetun emä. Tammalla on tunnearvoa suvussaan, sillä se on yksi 2005-2008 toimineen virtuaalitallini kasvateista ja sen emä on ensimmäisiä omakeksimiä virtuaalihevosiani vuodelta 2005. Tätä voisi siis melkein kutsua vanhasukuiseksi. Hauska sattuma sinänsä, että siinä missä Piina ja Eetu ovat sisaruksia, niin olivat myös aiemman tallini Kokosnott ja Vind Bjelle. Oriilla ja tammalla oli sama emä, mutta Kokosnottin isä oli keksitty. Molemmat hevoset löytyvät muistosivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käyttäydythän asiallisesti kommentoidessasi, kiitos!