22. joulukuuta 2014

Luukku 22

Esittelyssä Jukolan puoliveriset

Jukolassa asuu karvakorvaisten poninturjakkeiden lisäksi myös muutama edustavampi yksilö, siis puoliverisiä. Edustettuna tallissa on tällä hetkellä suomalainen puoliverinen, ruotsalainen puoliverinen, trakehner ja belgialainen puoliverinen.

Dumle estekilpailuissa.
FWB-orimme KA Thranduil, edustaa Jukolassa suomalaista linjaa. Oriin nimestä voi päätellä jotakin omistajan suhteesta LOTRiin... Dumle on estepainotteinen ja emä on oma tuontini Kalevantulen ajalta. Isänä on upea Accord, joka on kerännyt melkoisen saavutuslistan itselleen.

Belgialaisia ovat Naatje v. Claeys ja sen varsa Nectarine Fortuin. Naatje tuli meille belgialaiselta tallilta, Arlinda Sporthorsesista vuonna 2012. Nessu on Naatjen 6-vuotias varsa ja aloittelee parhaillaan kilpailu-uraansa.

Virtuaaliurani mieleenpainuvimpia vaiheita oli, kun ostin hevosen "oikeasti" ulkomailta. Classic af Luminess tuli Jukolaan ruotsalaiselta kasvattajalta erään suomalaisen hevosvälittäjän kautta. Lassi on kotiutunut hyvin ja ori kilpailee sukunsa tapaan kouluratsastuksessa.

Hieman kontrastia maakohtaisiin puoliverisiimme tuo trakehnertamma Kingston Tigris. Ostin Tintin suomalaiselta kasvattajalta, Kuninkaankartanon tallilta vuoden alussa. Kasvattaja povasi tammasta tulevaisuuden koululupausta ja muutamia sijoituksia onkin jo kertynyt tilille.

Jukolassa asuvien puoliveristen lisäksi omistan myös kaksi yksityishevosta, Sentin ja Kunkun. Nämä peeveet asuvat kuitenkin muualla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käyttäydythän asiallisesti kommentoidessasi, kiitos!