18. joulukuuta 2014

Luukku 18

Esittelyssä Jukolan ainokainen työhevonen

2013 vuoden kesällä innostuin hankkimaan Jukolaan kunnon muhkuhepan, jonkun työhevosrodun edustajan. Belgiantyöhevosia oli hieman hankala löytää virtuaalimaailmasta, mutta löysin kuin löysinkin sopivan oriin ja tamman, joiden rakkauden hedelmänä syntyi talliimme ihana Totti.

Totti pönöttää tarhassa.
Totti kilpailee Työhevosyhdistyksen alaisissa kilpailuissa metsäajossa, vedossa, kynnössä, ja toisinaan käymme suorittamassa myös käyntikokeita. Työhevoset ovat hauska sivuharrastus kaiken ERJ ja KRJ kisaamisen ohessa. Työhevostelu on jotenkin rennompaa, enkä ota Totin kanssa paineita menestymisestä. Riittää kun hevosella on mielekästä tekemistä ja itse saan vähän muuta ajateltavaa kaiken meriiteistä stressaamisen keskellä.

Mietin aluksi, että olisin hankkinut työpainotteisen suomenhevosen, mutta jotenkin roduksi valikoitui kuitenkin belgiantyöhevonen, eli brabantinhevonen. Brabantit ovat säkäkorkeudeltaan noin 160-170cm korkeita, jykevärakenteisia hevosia. Väreistä yleisin lienee rautias, mutta myös ruunikkoa ja päistärikköä esiintyy. Brabant on todella vanha rotu ja peräisin noin 100-luvulta. Rodun edustajat ovat hyväluonteisia ja todella työintoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käyttäydythän asiallisesti kommentoidessasi, kiitos!