12. joulukuuta 2014

Luukku 12

Esittelyssä tällä kertaa Jukolan pieni shetlanninponikatras!

Pieni ja pippurinen shetlanninponi valikoitui yhdeksi Jukolan kasvatusroduksi ihan vahingossa. Mutta toisaalta, kyllähän jokaisella kunnon harrastetallilla on aina se yksi kiintiöshetlanninponi, jolla pienet sukulaistytöt opettelevat ratsastamaan. Ja tallin omistaja pääsee samalla kärryttelemään ja harrastamaan poniagilityä, vai kuinka? Shetlanninponikantaa ylläpitämässä ovat tällä hetkellä rautiaankirjava ori Lincoln ja sen emä Fringilla.

Riina tuli mukaan aivan tallin alkumetreillä ja onkin IRL-iältään jo nelisen vuotta vanha. Tamma on suomenhevosori Unskin ohella yksi ensimmäisitä meriittejä keränneistä hevosistani ja plakkarissa onkin tällä hetkellä kunnioitettavat SHLA-I, YLA1 ja KRJ-I. Varsoja tammalle on Linkin lisäksi kertynyt neljä kappaletta, ja varmaan pari varsaa on vielä tulossa, vaikka tamma virallisesti eläkkeellä onkin.

Linkki, Riinan varsa on yksi tallin suosikkiponeistani. Ensinnäkin se on hirmuisen komea ja suvussa on itse tuomani emän lisäksi komea ori Jonathan Lejonhjärta, joka on monen monta meriittiä ja mukavan listan jälkeläisiä. Linkillä kilpailee tällä hetkellä Ida, joka on sopivankokoisena poniratsastajana oikea aarre. Ori on kerännyt muutama kymmenen sijoitusta ja mahdolliset laatuarvostelut ovat vielä kaukana edessä päin. Jälkeläisiä oriille on siunaantunut jo neljä kappaletta, kaikki hyvin potentiaalisia poneja!
Shetlanninponeista tuskin päästään koskaan kokonaan eroon ja Linkistä varmaankin jää taas seuraava varsa Jukolaan. Nämä on vaan liian suloisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käyttäydythän asiallisesti kommentoidessasi, kiitos!