10. joulukuuta 2014

Luukku 10

Tarinakoulukilpailut 11.12.

Kymmenennen päivän kunniaksi Jukolan maneesissa järjestetään pienet villit tarinakoulukilpailut. Osallistumisaikaa on huomiseen, 11.12. asti ja osallistumisaika päättyy klo 21:00. Myös tulokset tulevat huomenillalla tähän postaukseen.

Luokkiin otetaan rajattomasti osallistujia. Yksi ratsastaja voi tuoda enintään kaksi hevosta yhteen luokkaan ja yksi hevonen saa osallistua yhteensä kahteen eri luokkaan, samaan luokkaan vain kerran.

Osallistumiset otsikolla tarinakoulu osoitteeseen joutokeino@gmail.com seuraavassa muodossa:
Luokka (rv)
Ratsastaja - Ratsu (rv)
tuotos

Luokka 2 osoittautui ylivoimaisesti suosituimmaksi, mutta onneksi muihinkin saatiin osallistujia! Tuomarointi oli etenkin kakkosluokassa vaikeaa, sillä kaikki lauseet olivat hauskoja ja kekseliäitä. Myös julkkisunet olivat mitä hauskinta luettavaa!

Onnittelut sijoittuneille ja kiitokset kaikille osallistujille! <3

Luokat
1. Helppo C
Mikä joululaulu kuvasi parhaiten päivän suoritusta? Liitä osallistumiseen youtube-linkki kappaleeseen ja perustele kappalevalintaa parilla lauseella.

2. Helppo B
Kerro suorituksestasi yhdellä lauseella, jonka kaikki sanat alkava ratsusi lempinimen ensimmäisellä kirjaimella. Esim. "Rusko ravasi radalla rattoisasti".

3. Helppo A
Nukuit levottomasti ennen kisapäivää ja näit maailman oudointa unta suorituksestasi. Unessa oli ainakin suurin julkkisidolisi ja ratsullesi oli tapahtunut jotakin outoa... Kerro unesta max. 100:lla sanalla.

Osallistujat

Luokka 1
1. Sofia W. – Silver Coin Mor
Porsaita äidin oomme kaikki: https://www.youtube.com/watch?v=FKLc3soFgkM
"Eipä ollut hankaluuksia päättää suoritustamme parhaiten kuvannutta joulubiisiä! Sintti possuili oikein huolella alkuverryttelyissä ja jatkoi hassunhauskaa tohellustaan tämän tästä vielä radallakin."

Minulle tuli välittömästi biisin nimen kuultuani kuva tuittupäisestä ponista, jota ratsastaja-parka yrittää parhaansa mukaan ohjata radan läpi!

2. jensi. - Subterranean Homesick Blues
White Christmas (Jim Carreyn tulkinta): https://www.youtube.com/watch?v=OvF233fW4cI
"Tänään ei radalla mennyt ihan kaikki nappiin - suorituksemme oli hiukan epävireinen ja aiheutti lähinnä hilpeyttä kanssakilpailijoissa ja paikalle kerääntyneissä katsojissa. Ratsastajan ilmeet kertoivat kaiken ja muistuttivat epäilyttävästi Jim Carreyn naamavärkkiä hänen laulaessaan White Christmasia."

3. Bertta (VRL-13679) - Cheeky Rat
Sika: https://www.youtube.com/watch?v=c7SlVvdwGxM


Luokka 2
1. Cee - Azadeh al Najya
"Desi dipautti daitavasti döksäyttäen duhaisen dratsastajan dantereeseen."

Tässä oli kierretty niin ovelasti vaikealla kirjaimella alkavien sanojen keksiminen, että tämä lause valikoitui voittajaksi!

2. coupie - High Violet
"Viola vain vikuroi villisti vastaan vängäten, voitonjanostani välittämättä."

3. Disa - Llygedyn Dewydd
"Tavanomaiseen tyyliin teeskentelimme tietävämme tarkoituksenmukaiset tiet."

4. Cee - Kärmeniemen Valedro
"Valle-vonkale viimeisteli voltit vastalaukalla voipuneen vararatsastajan valituksista välittämättä."

5. Sofia W. – Krumelur
"Kurre kruisaili kiireisemmin kuin koulukisoissa kuuluisi, kumma kyllä keskittyen kuitenkin kohtalaisesti."

6. Melina - Karus Bazinga
"Bumba bongasi baanalta blondin beibin; bailasimme boheemisti bongorummun biitissä!"

7. Uppe - Villahaan Hilla
"Huhkiessamme harjoituskisoissa hihkaisin hempeästi huomatessani Hillan heräävän hetkellisesti horroksestaan."

8. Uppe - Fiktion Kaleva
"Kisasuorituksemme kului kepeästi kurvaillessamme Kallen kanssa kovaa kyytiä kovapohjaisella kentällä."

9. Melina - Vaniman Rosette
"Roosa ryntäsi radalle raivokkaasti reivaten, ratsastajan roikkuessa reissussa remeleitä repien."

10. Bertta (VRL-13679) - Kultasuon Regiitta
"Rita ravasi rakkauden rallia ratsastajaansa rakastaen."

11. kuristaja - Salarakas
"Raksu rehvasteli rupsutellen radalla rempseästi."

12. Disa - Oleanterin Y Fannod
"Kuuseen kurkottaessa katajaan kapsahdimme konin kipittäessä kiitoravia."

13. Lisa Fagerström - Tuiskulan Pomegranate
"Pommi pokkasi poikatuomareiden pystit pesäänsä."

14. kuristaja - Emännän Viljo-Veikko
"Viljo valmettini veteli viimeisiiän vikuroiden."

Luokka 3
1. jensi. - Subterranean Homesick Blues
Jätin hevosenhoitajani katsomaan Sintun perään, kun kipaisin ennen starttia puuteroimassa nenääni. Palatessani ratsuni ympärillä kävi kuhina - suurin osa kaiveli kännykkäänsä ikuistaakseen hetken. Vannon, että näin muutaman hevosenkin zoomailevan kohti tammaani! ”Mitä ihmettä siellä tapahtuu?” huikkasin raivatessani tietä tungoksen läpi. Näin, kuinka nuhruiseen takkiin ja ruskeaan lierihattuun sonnustautunut mies mittaili jalustimia ja kiristi satulavyötä aivan kaikessa rauhassa. ”Hei!” korotin ääntäni ja tartuin miehen käteen. Sehän on Sherlock Holmes, ilmielävänä! Tai siis, ei tietenkään mikään Sherlock Holmes, vaan Robert Downey! Jenkki ei välittänyt estelyistäni, vaan ponnisti hevoseni selkään. Samalla puoliveritammani alkoi kutistua ja muuttui shetlanninponiksi! Ratsukko ravasi kohti maneesia aloittamaan rataa…

Tilanne oli mielikuvissani niin absurdi ja muistutti juoneltaan niin paljon näkemiäni hämäriä unia, että melkein naureskelin ääneen yksinäni. Downey Sherlockina... <3

2. Cee - Ce’s Furrinalia
Stressasin kouluratsastuskisoja ja valvoin pitkälle aamuyöhön opetellen kouluohjelmaa. Kun viimein nukahdin, unessa minä kannoinkin Purria! Rakas hannover-tammani oli kuitenkin mahdottoman painava ja lähes tulokoon lyyhistyin. Hikoilin hullun lailla, kun yhtäkkiä huomasin yleisössä tv:stä tutun parivaljakon. Eturivissä olivat Bull Mentula ja Jutta Gustafsberg, jotka karjuivat kilpaa keskenjääneestä superdieetistäni. Minun pitäisi kuulemma olla vahvempi, tai en koskaan saavuttaisi fitness-lavoja. Apua, enhän minä sinne halua keikistelemään, vaikka Jutta suuri idolini onkin! Bull ja Jutta sen sijaan eivät luovuttaneet, vaan kuulemma jaksaisin helposti, jos vain muistaisin proteiinit ja kreatiinit. Purrihan sitten yllätti ja heilautti satulahuovan alta proteiinipatukan, jonka voimin suoritin ohjelman loppuun ratsu reppuselässäni.

3. Sofia W. – Mercedita
Mitä ihmettä? Tallirakennus oli muuttunut jäähalliksi ja Dita oli kadonnut. Hallin edessä olevalla aidalla istui Mikael Granlund. En tiennyt olisiko pitänyt juosta paniikissa ympäriinsä tammaa huhuillen vaiko istahtaa aidalle ja katsella julkkisidoliani/-ihastustani/-rakkauttani silmäripsiä räpsytellen. Päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon käytännöllisistä syistä. Ensinnäkään heppoinen aita tuskin kestäisi kahden persuksen painoa kaatumatta. Toisekseen siitä oli ikuisuus, kun olin viimeksi huollattanut ripsienpidennykseni. Niinpä ne eivät olleet likimainkaan iskuvalmiudessa. Mikke pelasti minut massiiviselta etsintäoperaatiolta yksinkertaisesti avaamalla jäähallin oven. Siellä Dita sirklasi tottuneesti ympäri kenttää. Sen punaruskeat laikut olivat vaihtaneet väriä vihreiksi, punaisiksi ja keltaisiksi. ”Otettiin Dita meidän uudeksi maskotiksi”, Mikke hymyili hurmaavasti, enkä osannut kyseenalaistaa mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käyttäydythän asiallisesti kommentoidessasi, kiitos!